۱– توضیح کلی درباره آزمون اسکیس
کنکور طراحی شهری مانند تمامی زیرمجموعههای کنکور هنر دارای آزمون عملی مرحله دوم میباشد که این امتحان بعد از کنکور تئوری برگزار میشود. کانسپت اصلی این آزمون این است که چگونه با دانش طراحی شهری که در مرحله تئوری کسب شده میتوان یک مشکل شهری از جنس طراحی شهری را حل و فصل کرد بنابراین همانطور که به نظر میآید که میآید معمولا 1 یا 2 راهحل مشخص برای حل سوال وجود دارد و نکتهی کلیدی پرزانته صحیح ایدههاست.
1-1– چگونگی سوال اسکیس
سوالات اسکیس به طور معمول از چند خط صورت سوال و در بعضی موارد یک یا چند تصویر عموما ناواضح تشکیل شده است. در بعضی سالها صورت سوال به گونهای بود که شیتبندی باید توسط خود متقاضی انجام میشد ولی در سالهای اخیر بیشتر جای مدارک مورد نیاز مشخص است و متقاضیان تنها کافی است که جای خالی گذاشته شده برای مدارک طراحی را پر کنند.
2-1– تشریح شمای کلی پاسخدهی به سوال
هرچند که پیدا کردن جواب درست سوالات اسکیس از نگرانیهای بزرگ متقاضیان است ولی در کلاسهای خانه شهرسازان به دلیل بررسی تعداد زیادی از سوالات کم پیش میآید که جواب دور از ذهن مخاطب باشد. نکته مهم و کلیدی در حل سوالات اسکیس این است که صورت سوال به درستی و کلمه به کله خوانده شود زیرا اطلاعات مطرح شده در صورت سوال در بیشتر مواقع قسمت شناخت و سنجش وضعیت موجود را در بر دارد و توجه مکفی به صورت سوال و احیانا تصویری که داده شده نقش مهمی در قسمت ابتدایی حل تمرین یعنی حدس جواب درست ایفا میکند.
3-1– ارائه چند نمونه شیت
5-1– چارت کلی کلاس
شروع کلاسهای اسکیس به طور کلی با آموزش اصول ابتدایی طراحی شروع میشود که از ابتداییترین مهارتها مثل تمرین نقطه و خط تا استفادهی صحیح از قلم و ادوات مختلف را در بر میگیرد و کم کم شروع به حل کردن سوالات مقارن میشود با تمرین بیشتر طراحی. تمرین حل سوال به تفکیک موضوعات مختلف اعم از طراحی در اقلیمهای مختلف مثل اقلیم گرم و خشک، گرم و مرطوب، طراحی لبهی آب، طراحی بر روی شیب، طراحی واحد همسایگی و خیابانها و میدانهای محلی و شهری و …. صورت میگیرد و راهحلهای مختلف برای حل هر مدل سوال بررسی میشود. همزمان پرزانته حل مسئله نیز به مرور ارتقا پیدا میکند و مهارت حل آزمون در زمان مشخص با کیفیت مورد قبول در آزمونهای آزمایشی تقویت میشود
۲– اهمیت اسکیس طراحی شهری در رتبه کل داوطلبین و قبولی در دانشگاههای معتبر
اسکیس طراحی شهری از مؤثرترین مواد آزمون کنکور طراحی شهری است و اهمیت ندادن به آن با هر رتبهای (کما اینکه رتبهی خوبی باشد) موجب یه خطر افتادن جایگاه قبولی و اهمیت دادن به آن با هر رتبهای رتبهای (کما اینکه رتبهی بدی باشد) به منزلهی تقویت شانس قبولی در انتخابهای بالاتر است. برای مثال ممکن است متقاضی با رتبهای در حدود 150 و با درصد اسکیسی بالاتر از میانگین کل مخاطبان بتواند در دانشگاههای سراسری کشور پذیرفته شود ولی متقاضی با رتبهای در حدود 50 با درصد اسکیسی پایینتر از میانگین کل مخاطبان نتواند در دانشگاههای سراسری پذیرفته شود. (اعداد به طور مثال استفاده شدهاند و تخمین این عدد در هر سال با توجه به وضعیت مخاطبان، تراز درصدها، میانگین کل کشور و … متفاوت است). آنچه بدیهی است لزوم توجه به این مرحله از کنکور در هر وضعیتی است.
۳– نقش اسکیس طراحی شهری در ورود به حرفهی
وضعیت اسکیس طراحی شهری مشخص میکند که هر مهندس طراح شهر چه طور میتواند ایدههای خود را پرزانته کند و وقتی نتوان ایده را بر روی کاغذ نشان داد عملی کردن آن کاری غیرممکن است. شاید در دفاتر مشاوره هیچ وقت از شما نخواهند در فرصتی کوتاه 2 عدد شیت برای حل موضوع پر.ژه ارائه دهید ولی قطعا از شما توقع دارند که بتوانید ایدهای که در ذهن برای حل پروژه دارید را در زمانی مشخص به بهترین نحو به تصویر در بیاورید و تا زمانی که نتوانید قلم به دست بگیرید ارائهی دیجیتالی ایدههایتان کار دشواری خواهد بود. همانطور که میدانیم ارائه دیجیتالی معمولا کاری زمانگیر است پس کسی میتواند نظر کارفرما را به کار خود جلب کند که بتواند حداقل در ابتدای کار شِمای کلی از آنچه در ذهن دارد بر روی کاغذ ارائه دهد تا بتوان به راحتی قبل از پروسهی دیجیتالسازی و صرف وقت و انرژی زیاد بر روی آن نظر داد پس مطمئن باشید که اگر در اسکیس طراحی شهری به اندازهی کافی توانمند شدید، آن کسی که در ابتدای فرآیند طراحی پروژه به حضورش احتیاج است شما میباشید.
۴– سوالات متداول
4-1- با توجه به وضعیت من که تا به حال در دانشگاه قلم به دست نگرفتم آیا امیدی به درصد قابل قبول در آزمون اسکیس هست؟
لازم به ذکر است که در حدود 90% دانشآموختگان شهرسازی همین وضعیت را دارند و حتی دانشآموختگانی که از رشتههای دیگر که بّعد طراحی قویتری دارند مثل معماری به طراحی شهری میپیوندند معمولا از بّعد تحلیلی ضعیفتری برخوردارند. پس رقیبان شما یا کسانی هستند که مثل شما طراحی ضعیفی دارن یا حتی اگر طراحی قویای هم داشته باشند در خل مسئله ضعفهایی دارند پس نگران تنها بودن در این پروسه نباشید و مطمئن باشید که کسانی که درصدهای خوبی در آزمون اسکیس کسب کردهاند، کسانی هستند که کلاسهای خود را جدی گرفته و نهایت تلاش خود را در همان زمانی که مخصوص آمادگی آزمون است کردهاند.
4-2- من از رتبهی خود در مرحله اول مطمئن نیستم، آیا لازم است که شروع به تمرین کنم یا صبر کنم بعد از مشخص شدن نتایج آزمون تئوری؟
عزیزان در این حین که شما منتظر رتبهی مرحله اول خود هستید رقیبان شما مشغول آمادگی برای آزمون مرحله دوم خود هستند پس هر روزی که هدر میدهید به منزلهی عقب افتادن در رسیدن به آرزوی دانشگاهی معتبر است. رتبهی شما اگر خوب باشد که با نتیجهی موردقبول مرحله دومتان بهتر خواهد شو و اگر خوب نباشد که آزمون مرحله دوم راه نجات شما برای رسیدن به دانشگاه است پس برای آزمون اسکیس حتی یک روز را از دست ندهید چون معمولا زمان دقیق برگزاری آزمون را به فاصلهی کمی از خود امتحان اعلام می-کنند و اگر دیر بجنبید ممکن است نتوانید نتیجهدلخواه را کسب کنید.
4-3- آیا میتوانم بدون کمک کلاس و به صورت خودآموز برای آزمون آماده بشوم؟
در نظر میگیریم که شما شخصی هستید که بهترین نحو میتوانید برای خود برنامهریزی کنید و بدون هیچ مشکلی به 8 ساعت تمرین مداوم مشغول هستید ولی برای تصحیح ایراداتتان قرار است از چه کسی کمک بگیرید؟
فرض میکنیم که شما طراحی قوی ای دارید ولی از کجا به پاسخ سوال خود اطمینان دارید؟ شاید شما به بهترین نحو از پس راهحل سوال و پرزانته آن بر بیایید ولی چه زمانی قرار است که خود را در قالب یک آزمون و با رقیبان خود بسنجید اگر قرار باشد که در کلاسی شرکت نکنید؟ منبع مشخصی برای آزمون مرحله دوم وجود ندارد تا بتوان آزمون و خزا را به کمک آن به حداقل رساند بنابراین تنها چیزی که به شما بدون هیچ ریسکی کمک میکند تمرین بیوقفه زیر نظر متخصصان این زمینه است که امتحان خود را طی سالهای قبل پس دادهاند، بنابراین بر روی آیندهی خود ریسک نکنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.